Biserica Ortodoxa Panade

BISERICA ORTODOXA PANADE

Biserica Ortodoxa din Panade are hramul Sfantului Mare Mucenic Dimitrie , izvoratorul de mir in 26 octombrie a fiecarui an.

Actuala biserica este construita din caramida intre anii 1970 – 1975 pe locul uneia mai vechi, tot din caramida. Ca jurisdictie bisericeasca, Biserica Ortodoxa din Panade depinde de Protopopiatul Ortodox din Blaj, Arhiepiscopia de Alba-Iulia. Biserica este pictata in stil tempera imediat dupa constructie. Numarul credinciosilor ortodoxi din Panade este de cca 700 persoane (destul de multi sunt plecati in strainatate in momentul de fata).

Dintre preotii care au slujit in acest sat in ultimii 50 de ani, amintim pe preotul Ioan Brad, preotul Chetan, preotul Ion Brad (Lituca), preotul Mircea Maier si preotul Daniel Coman (din 1 ianuarie 2005 si pana in prezent).

In prezent, in cadrul Parohiei – Biserica, Casa Parohiala si Cimitir, au loc ample lucrari de restaurare si consolidare, sustinute financiar si material de credinciosi, autoritatile locale si centrale, manastiri din tara.

PAROH
Preot Daniel Coman